Nieuwbouw apotheek en appartement

Onze opdracht bestaat uit het ontwerpen van een nieuwbouw apotheek met appartement en het integreren van de voorgevel van een bestaande woning tot één geheel. 

De nieuwe apotheek is gelegen naast een belangrijke verbindingsweg. Het is van groot belang dat deze apotheek opvalt voor haar passanten. In de nieuwe gevel krijgt de apotheek dan ook een zeer prominente rol door het integreren van een grote glaspartij en het accentueren ervan met een zwarte raamkader. Verder oogt de gevel speels door het uitspringen van verschillende gevelvlakken en het gebruik van verticaal houten latwerk. Bestaande bakgoten worden geïntegreerd en als een horizontaal lijnenspel verdergezet.

Intern zorgt de grote glaspartij aan de voorgevel, samen met de patio achteraan, voor extra natuurlijke lichtinval en meer ruimtegevoel. De apotheek is één overzichtelijke ruimte met haar ondersteunende functies achteraan. Het integreren van een automatische apotheek behoort ook tot één van de uitdagingen van dit project.
Locatie
-
BOUWHEER
-
ROL TIDES
Architect, Stabiliteit, Speciale technieken, Projectmanagement
UITVOERINGSJAAR
2017
Status
Voorontwerp