Texas Grill - restaurant in Bellewaerde

Tussen de cowboys
In pretpark Bellewaerde, vlakbij Ieper, steelt The Far West de show. The Far West is een themadorp volledig in – u raadt het al – cowboystijl. In het dorp bevond zich een verouderd restaurant. Om te voldoen aan alle eisen op vlak van voedselhygiëne, isolatieniveau en comfort voor de bezoekers werd het oude restaurant gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. De nieuwe Texas Grill, want zo heet het etablissement met selfservice, is goed voor een capaciteit van 350 personen en ontdubbelde wachtrijen en bediening.

Staalstructuur met detail
Om zo snel mogelijk het restaurant te openen, koos Tides voor een industriële constructie met staalskelet en cellenbetonpanelen. Het nieuwe gebouw biedt onder andere plaats aan een professionele keuken, dampkap over het hele plafond en diepvrieskamer. Bovendien werd het terras aan de westkant uitgebreid tot boven een vijver. De staalconstructie was ook budgettair de meest interessante keuze. Het ontwerp gebeurde in 3D met BIM-software van Tekla.

Vier maanden
Timing was in dit project essentieel. Na de afbraak konden de werken starten op 1 maart. Midden juni werden de eerste maaltijden al geserveerd. Ondanks de snelheid en de eenvoudige opbouw van het gebouw is de detaillering erg groot. Om het cowboythema volledig tot zijn recht te laten komen, is het gebouw zowel binnen als buiten afgewerkt met fijne lambrisering, opvallende technieken en verschillende kleuren.
Locatie
Bellewaerde, Zonnebeke
BOUWHEER
Belpark nv
ROL TIDES
Architect, Stabiliteit, Speciale Technieken, Projectmanagement
UITVOERINGSDuur
2014 - 2015
Status
Opgeleverd