SMART SPACES
FROM DESIGN TO CONSTRUCTION

Dit is met trots ons leidmotief.

TIDES staat klaar voor de uitdagingen van 2023.

Samen stappen wij in het nieuwe normaal. Wij willen samen de juiste dynamiek uitbouwen met een focus op een constructieve, gezonde toekomst.

De afgelopen periode zette ons er toe aan om enerzijds kritisch te kijken naar alle facetten van het ondernemen en om anderzijds creatief omgevingen en ruimtes te herdenken. 

TIDES is een multidisciplinair architectuur- en ingenieursbureau met de focus op de typologie van kantoor- en industriegebouwen. Wij zorgen voor de omgevingsvergunning, zowel het architectuur- als milieuluik. De ingenieurs evalueren de stabiliteit en bedenken het comfort van de verluchting, verlichting, verwarming en sanitair. Wij sturen de aanbesteding en volgen de werf op zodat de gezonde balans tussen planning, budget en kwaliteit gehaald wordt. En het mag ook mooi zijn in een duurzaam kader.

TIDES begeleidt bedrijven en overheden, zowel voor verbouwingen als nieuwbouw. Wij renoveren stookplaatsen, ontwerpen kantoren en sturen productiehallen.

Kortom, we willen samen dromen en bouwen aan uw werkomgeving, we willen vooruitkijken met een open vizier.

We dragen jullie een warm en constructief hart toe, meer dan ooit...

We wensen jullie een roller coaster van goede projecten toe.

FUSION IS THE FUTURE

TIDES Architecture & Engineering schrijft al 10 jaar een verhaal.

Wij zijn een multi-disciplinair ingenieurs- en architectenbureau met als in-house disciplines architectuur, stabiliteit, speciale technieken en project management. Onze missie is: “Wij begeleiden bouwheren tijdens het bouwproces van hun werkomgeving, zodat mensen beter leven en slimmer werken.”

Onze specialisatie is de typologie van kantoor- en industriegebouwen, zowel in de private als openbare sector. We werken vanuit ons kantoor in Kortrijk en sinds 5 jaar in Gent, het historische stationsgebouw van Wondelgem.

Avontuurlijk, veelzijdig en respect zijn onze waarden die onze mensen dagelijks uitdragen. Om ons cliënteel de one-stop service te bieden, investeren wij dagelijks in kennis en kunde. Het BIM verhaal – zowel 3D BIModeling als BIManagement; Kaizen – iedere dag een beetje veranderen en leren; up-to-date hard- en software; zijn onze drijfveren en tools.

Onze maatschappij evolueert snel. Mobiliteit, klimaat, automatisatie & Artificiële Intelligentie, ‘the war for talent’ zijn slechts enkele topics die brandend actueel zijn waar TIDES oplossingen wil voor bieden.

Na 10 jaar schrijft TIDES het volgende hoofdstuk ‘We create FUSION’.

Onze passie blijft de motor van een dynamisch proces waar architectuur en engineering samenvloeien. Maar niet alleen de pragmatische parameters budget, planning en programma zijn een focus, wij geloven dat een succesvol project ook een synthese is van zijn urbanisatie, duurzaamheid en beleving.

WHY WE'RE DOING IT

Bij TIDES willen we mensen beter laten werken.

Wij zorgen voor gebouwen en structuren op maat, zodat u straks kan rondlopen in de ruimtes die u nodig heeft. We zoeken naar een goede combinatie van beleving en efficiëntie, zodat alles doet wat het moet doen, en er tegelijk goed uit ziet.

HOW WE'RE DOING IT

Uw bouwzorgen dragen wij graag op onze schouders. Daarvoor werkt ons multidisciplinair team nauw samen. Veelzijdigheid, avontuur & respect staan bij ons centraal.

Architectuur, stabiliteit, speciale technieken, duurzaamheid, … van begin af aan wordt alles opgebouwd als een geïntegreerd geheel. Zo kunnen we steeds een realistisch ontwerp voorstellen. Nauwgezet bewaken we budget, timing en kwaliteit, en beheren de risico’s die erbij komen kijken.

We zijn voortdurend op zoek naar verbetering: hoe kunnen wij efficiënter zijn en bijleren, zodat we u nog beter kunnen helpen? We streven naar Kaizen, een proces continue verbetering, en een kritische mindset over waar we mee bezig zijn. Dat vertaalt zich in een gestructureerd proces en efficiënte workflow, waardoor u altijd op de hoogte bent. We delight the customer.

We zijn ook BIM – Building Information Modeling. Deze denkwijze verbetert het volledige proces, van schets tot oplevering. In 3D wordt alle informatie samengebracht , door middel van elementen die refereren naar de realiteit. Alle partijen werken samen, van ontwerp- tot gebruiksfase, waardoor de efficiëntie van het bouwproces wordt verhoogd en het informatieverlies tot een minimum beperkt is. Communicatie, zowel intern als naar de buitenwereld toe, zijn daarbij van groot belang. Daarbij blijven we bijleren, van elkaar en van anderen, om onze kennis te doen groeien. BIM is onze voorbereiding voor de toekomst.  

Bouwen is een avontuur waar we graag op de golven van meevaren.

WHAT WE REALLY DO

We focussen op de typologie van kantoor- en industriegebouwen. In elke fase van het traject staan we klaar om u te begeleiden, zowel voor deelfases als volledige bouwprojecten. En we luisteren, want uiteindelijk weet u het best hoe uw flow werkt. Een kantoorruimte die overzicht biedt over de site, zonder dat het werk daardoor gestoord wordt? Machines die met een uitgebreide handleiding komen over stabiliteit en stroomvoorzieningen? Of hebt u avontuurlijkere wensen, die buiten de lijntjes van de industriebouw kleuren?

Geen probleem. We’ll make it work

OUR SERVICES FOR YOUR PROJECT

ARCHITECTUUR

Architectuur die praktisch is, opgebouwd uit eenvoud, puurheid en strakke lijnen. Een aangename beleving voor iedereen. Van bij het begin houden we rekening met de normen, eisen en achterliggende stabiliteit, zodat het esthetische en praktische aspect onmiddellijk op elkaar zijn afgestemd. We verkopen geen luchtkastelen, maar de realiteit.

DUURZAAMHEID
EN MILIEU

BREEAM staat voor British Research Establishment Environmental Building Assessment Method. Het is een Brits duurzaamheidslabel met een holistische visie. Als BREEAM Accredited Professional kunnen wij ervoor zorgen dat uw gebouw voldoet aan deze voorschriften. Samen met de omgevingsvergunning kunnen we van bij het begin de duurzaamheid en ecologische impact van uw gebouw optimaliseren.

stabiliteit

Structuur houdt gebouwen rechtop. We verzorgen zowel detailonderzoeken als globale stabiliteitsberekeningen, zonder beperking op bouwwijze of structuur. Onze berekeningen worden onmiddellijk geoptimaliseerd in 3D, waardoor we een overzichtelijk geheel creëren.

speciale technieken

Gebouwen moeten werken. Daar zorgen we voor door speciale technieken - HVAC, sanitair en stroomvoorzieningen – op een goede manier te integreren. We onderzoeken de opties in conceptnota’s, en stellen voor wat past bij uw noden en budget.

advies voor
bedrijfsvastgoed

Uw organisatie groeit, evolueert, en barst bijna uit haar voegen: hoe beïnvloedt dit uw gebouw? Wij helpen u hier graag mee. We analyseren uw situatie en bedrijfssite, zodat u weet waar u staat en wat de mogelijkheden zijn. We helpen u een goeie keuze te maken, zodat u opnieuw kan groeien.

akoestiek

Akoestiek heeft een grote impact op het gebruikscomfort. Daarom houden we hier rekening mee in ons concept. Door simulaties en eventueel in situ metingen stemmen we onder meer gebouwdensiteit en de technische installaties goed op elkaar af, zodat u rustig verder kan werken. 

project management

We verlichten graag uw bouwstress en delen onze expertise met u vanaf het begin. Dus schrijven we de aanbestedingen uit, onderhandelen we met de verschillende partners, en nemen we de werfcoördinatie voor onze rekening. U hebt steeds zelf de controle over budget, tijd en kwaliteit, zonder extra zorgen.