Kantoor- en industriebouw: onze specialiteit

Ja, wij zijn gespecialiseerd. Dat is onze sterkte. We focussen op wat we best kunnen: kantoor- en industriebouw voor bedrijven en overheden. Van KMO tot multinational, van gemeente tot gewest. Als multidisciplinaire partner begeleiden we onze klanten in elke fase van het traject. Zowel voor volledige bouwprojecten als deelfases. Zo flexibel zijn we wel.

Relax, u bent in goede handen

Een bescheiden en vooral bereikbaar team met heel wat expertise. Zo pakken we het zelf liefst aan. TIDES is een dynamisch team waar de drang naar kennis en innovatie aanstekelijk werkt. Waar spontane gesprekken even waardevol zijn als formele meetings. Gestart in 2009 als studiebureau is TIDES vandaag een aanspreekpunt voor integrale bouwtrajecten. Dat hebben we te danken aan onze vertrouwelijke relaties met klanten, innovatieve oplossingen en continue kwaliteit. Tenminste, zo horen wij het van anderen.

Doen is ons ding

Mooie praatjes zijn niet aan ons besteed. Wij houden van doen: no-nonsense en to the point. Door van bij de start in te spelen op uw noden en wensen als bouwheer. Door realistisch en consequent om te gaan met uw budget, timing en risico's. Ook na oplevering. Elk onderdeel volgen we gestructureerd op in een vlotte procesflow, inclusief documenten en verslagen. Zo hebt u een klaar overzicht op elk moment. Wereldverbeteraars zijn we niet, maar als BREEAM Approved Professional vertalen we duurzaam bouwen  in een praktische aanpak met focus op rendement. Dankzij 3D-ontwerpen en BIM - Building Information Modelling - spelen we op een vernieuwende manier in op snelle technologische en technische veranderingen. Simpel gezegd: TIDES wacht niet af, we anticiperen liever op de toekomst.

DISCIPLINES

Architectuur
Visueel aantrekkelijke architectuur met een grote praktische meerwaarde. Als architectenbureau houden we van strakke lijnen en uitstraling. Omdat schoonheid telt, dat zeker, maar vooral omdat we graag inspelen op de economische realiteit. Ontwerpen is een proces waarbij we van bij de start rekening houden met sectoreigen eisen en normen. Ons team anticipeert van bij het eerste ontwerpidee op engineering, akoestiek en brandnormen. Dat is het voordeel van multidisciplinair denken. Innovatieve 2D- en 3D-software vertalen ontwerplijnen in knappe visualisaties.
Project management
We zijn een hechte ploeg van ervaren bouwprofessionals. Die kennis delen we graag met u van bij de start. Daarom schrijven we uw aanbestedingen uit, onderhandelen we met bouwpartners en coördineren we de werf. U geniet van een vlot en zorgeloos bouwproces, wij nemen de stress voor onze rekening. Dankzij geijkte procesbegeleiding en -opvolging hebt u op elk moment de volledige controle over budget, tijd en kwaliteit. Dat is graag gedaan.
Duurzaamheid en milieu
Het Britse duurzaamheidslabel BREEAM (British Research Establishment Enviromental Building Assessment Method) heeft een holistische visie over duurzaamheid. Als BREEAM AP zijn we hierdoor in staat om een duurzame oplossing te bieden voor diverse facetten van een project. In het verlengde daarvan ligt de milieuproblematiek die gereguleerd wordt vanuit de overheid en waarbij er een sterke overlap is tussen architectuur en milieu. De omgevingsvergunning is sinds februari 2017 van kracht, en combineert de stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning in één dossier. Een goede symbiose tussen de twee disciplines van bij de start creëert opportuniteiten en voorkomt onaangename verrassingen.
Stabiliteit
Stevige funderingen vormen de basis van alles. Als stabiliteitsbureau neemt TIDES zowel detailonderzoeken als globale stabiliteitsberekeningen voor zijn rekening. Een beperking op bouwwijze of structuur is er niet. Onze expertise is toepasbaar op staal- (zowel warm- als koudgewalste), beton- en houtstructuren. Met berekeningen in 3D optimaliseren we modellen en ontwerpen. Ook in geval van seismische gevaren.
Advies voor bedrijfsvastgoed
Groeiende organisaties staan voor ingrijpende vastgoedkeuzes: uitbreiden, inbreiden, renoveren of nieuwbouw? Daarom analyseren we met objectieve criteria uw situatie en bedrijfssite. Zo weet u waar u staat en wat de mogelijkheden zijn. In functie van nieuwe of toekomstige behoeften, nodige ruimte en productieprocessen helpen we u als architecten en ingenieurs de juiste keuze te maken. Zo bent u zeker dat u én uw gebouw klaar zijn voor morgen.
Gevels
Van architectonisch ontwerp tot uiteindelijke gevel is een spannend proces. Bij de uitwerking van de gevel komt veel kijken. Daglicht, thermische isolatie, zonwering, geluidswering en lucht- en waterdichtheid. Maar ook brand- en constructieve veiligheid zijn belangrijke factoren. Om gebreken of letsel achteraf te voorkomen, is gevelengineering onmisbaar. Het loont dus om vooraf extra energie te steken in het ontwerp van een gevel.
Speciale technieken
We zijn geen volgers. We zijn voorlopers. Door continu in te spelen op speciale technieken zorgen we voor kantoren en industriegebouwen die klaar zijn voor de toekomst. Op elk vlak. Van HVAC en sanitair tot sterkstroom en zwakstroom. TIDES onderzoekt de mogelijkheden in conceptnota’s en suggereert keuzes. Binnen het vooropgestelde budget, dat spreekt voor zich.
Facility engineering
Op lange termijn de vastgoedwaarde van uw bedrijfssite behouden. Dat is in essentie facility engineering. Door regelmatig onderhoud en service van uw bedrijfsgebouw gaat u voor een maximale levensduur en optimaal rendement. Met TIDES als facility engineer blijft uw patrimonium up-to-date en conform de nieuwste regels en normen. Dat is duurzaamheid op zijn best.
Akoestiek
Akoestiek heeft een enorme impact op de comfortervaring van alle gebruikers. De gebouwdensiteit in de omgeving, de gebruikersdensiteit en de implementatie van technische installaties zijn criteria om rekening mee te houden. Een uitdaging die door het team wordt beantwoord op conceptueel niveau, soms met simulatiemodellen, soms met in situ metingen. Het is een aandachtspunt in elk ontwerp.