"Smart spaces, from design to construction"

Wat bedoelen we hiermee?

TIDES is een ingenieurs- en architectenbureau die verder gaat dan enkel architectuur. We zijn multidisciplinair en hebben ‘inhouse’ architectuur, stabiliteit, speciale technieken en milieu. Vanaf het begin houden wij rekening met de flow, comfort en beleving. Onze kennis & kunde + team zijn verankerd in TIDES Kortrijk (voor de Molen van Marke) en TIDES Gent (in het historisch station van Wondelgem mét stopplaats).

Avontuurlijk en integer. Elk project is een avontuurlijk proces waar wij ‘from scratch’ architectuur en engineering samen ontwikkelen. BIM & Kai-Zen zijn onze DNA. TIDES waakt over de balans tijd-kwaliteit-budget en is transparant tov. alle stakeholders in dit bouwproces.

Gespecialiseerd, omdat onze focus ligt op de typologie van kantoor- en industriegebouwen, zowel in de private als openbare sector. En Bellewaerde. Geen enkel project is hetzelfde! Ben je ooit in de evenementenhal op de luchthaven in Zaventem of zit je binnenkort op attracties in Bellewaerde: kijk dan eens goed, dit is ons werk. 

Wie zoeken wij?

Eerlijk?
We zoeken eigenlijk een BIM fanaat die goed bij ons team past. We zijn een team dynamische, gepassioneerde ingenieurs en architecten die autonomie, flexibiliteit en het nemen van initiatieven belangrijk vinden in de job.

We zijn trots op onze projecten, maar nog meer op onze sfeer en cultuur. Wanneer je binnenkomt bij ons kom je meteen in een huiselijke en warme sfeer terecht met ook een historische knipoog. Geen strakke bureaus of stijve omgeving. Naast de grote betrokkenheid onder de collega’s (lees: een teambuilding is geregeld op zijn plaats) is flexibiliteit en onze work-life balance belangrijk. 

Wat mag je verwachten?

Wij groeien.
Je komt in een jeugdig, ambitieus bureau terecht met een open en vlakke structuur. Vandaag telt het bedrijf een 13-tal medewerkers met elk zijn specifieke kennis, bijgevolg is er een grote kruisbestuiving van alle disciplines. Er bestaat ook de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Wens je onder een bediendecontract te werken of verkies je als zelfstandig aan de slag te gaan? Alles is bespreekbaar!
Wij zoeken een ARCHITECT
(KORTRIJK – 8 members)

UW FOCUS

● Als onze nieuwe BIM-collega ligt jouw focus op het creëren en het modelleren van kantoor- en industriegebouwen;
● Je houdt contact met de bouwheer, producent, aannemer en officiële instanties omtrent jouw project;
● Je bent mede verantwoordelijk voor het architectuurdossier in zijn verschillende fasen: ontwerp – omgevingsvergunning – aanbesteding - uitvoering;
● BIM is een attitude en via jouw tools REVIT, Tekla Structures, DDS CAD (3D), GEO-IT Tools en MS Office creëren we samen.
● Wij streven naar duurzame gebouwen en integreren structuren en technieken mee in het architectuurverhaal. Soms een plan of een render, soms exporteren naar game-engines voor films etc.
● Je helpt mee in het day-by-day ontwikkelen van onze BIM-tools en helpt anderen om mee te surfen met deze flow, samen met onze BIM collega’s. Onze ambities zijn reeds aanwezig om ze nu te realiseren.
● Daarnaast kan je jouw projecten opvolgen door werfbezoeken te doen of samen met de projectmanager de uitvoering te sturen;
● Kruisbestuiving en teamwerk zijn enorm belangrijk binnen TIDES: je werkt nauw samen met jouw collega’s.

UW DNA

● Je bent een architect of Ingenieur Bouwkunde met een bagage BIM of gelijkwaardig;
● Interesse in het multidisciplinaire.
● Normen & bouwstandaarden zijn je niet vreemd;
● Kennis van Tekla en REVIT of bereidheid om op korte termijn je erin bij te scholen.
● Ook interesse in het aanleren van verschillende softwarepakketten (Navisworks, Grasshopper, Dynamo, Enscape,…)
● Een project doe je niet alleen: je houdt ervan om in team samen te werken en kritisch na te denken;
● ‘Out of the box, but feasible’.
● Interesse in de digitalisering van de bouwsector: TIDES mee helpen groeien op vlak van BIM. 

WHAT'S IN IT FOR YOU

● Je krijgt niet alleen de kans om jouw stempel te drukken op verschillende projecten, maar ook intern hier bij TIDES;
● Uitdaging troef!
● De toegankelijkheid van de zaakvoerder is enorm: hij draagt flexibiliteit en work-life balance hoog in het vaandel;
● Thuiswerk kan, maar creëren doen we samen op de bureau. 4/5 werken is mogelijk, 7/5 niet 😉;
● ‘Last but not least’: een aantrekkelijk loonpakket waar wordt gekeken naar jouw ervaringen en kennis. Wij zijn flexibel in zowel het statuut van bediende als freelance.

Interesse?

Of wens je bijkomende informatie? Wil je ons vrijblijvend ontmoeten?
We zijn gemakkelijk te bereiken op het nummer +32 472 63 41 19.
of via mail HR@tides.be

Solliciteer nu!