TIDES realiseert zijn 3de rollercoaster in Bellewaerde

Bellewaerde onthult zijn nieuwe Family Coaster: WAKALA.

Het is een verwijzing naar een oude legende van Canadese Indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. De nieuwe attractie bevindt zich dan ook in de Canada-zone in het park. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2020 deze nieuwe familiale attractie kunnen ontdekken. Voor de ontwikkeling en de bouw is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien!

De nieuwe attractie WAKALA bevat onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het traject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

[btx_image image_id=”1737″ link=”/” position=”center”][/btx_image]

TIDES verzorgt de architectuur, engineering en projectopvolging van deze Family Coaster. Het is opnieuw een vruchtbare samenwerking met Bellewaerde. De gehele coaster en de omgeving werden volledig in 3D gemodelleerd door TIDES. Architectuur, engineering en omgeving zijn volledig op elkaar afgestemd. Dankzij een gestructureerde en intense communicatie met de verschillende stakeholders in binnen- en buitenland worden beleving, budget en tijd beheerd. Een perfect voorbeeld van BIM – Modeling én Management!

https://www.facebook.com/Bellewaerde.be/

Lees hier het nieuwsbericht op Nieuwsblad.be

Lees hier het nieuwsbericht op Standaard.be.

2000 1325 TIDES