We are multidisciplinary

TIDES biedt u een one-stop solution van design tot constructie inclusief ecologie en vergunningen met nauwlettend beheer van ontwerp, budget, tijd en kwaliteit. Dit is mogelijk door ons belangrijkste kapitaal: een gepassioneerd multidisciplinair design team met een gezonde mix van kennis en ervaring.
TIDES’ gecombineerd solide team van architecten, ingenieurs, masterplanners en tekenaars maakt deze geïntegreerde aanpak, waarbij duurzaamheid en een vlot proces prioriteit zijn, mogelijk.

Onze full-service aanpak biedt u architectuur- en ingenieur-oplossingen op maat. Dit betekent een gecombineerd team van architecten, ingenieurs, masterplanners en tekenaars die zorgen voor directe en naadloze communicatie tijdens alle fasen van uw project. Ons gerenommeerde BIM-systeem (Building Information Management), een 3D-modelleringstool, verheldert tijdens ontwerp en constructie waardoor conflicten worden vermeden en u tijd en geld bespaart.

ARCHITECTUUR

Architectuur die praktisch is, opgebouwd uit eenvoud, puurheid en strakke lijnen. Een aangename beleving voor iedereen. Van bij het begin houden we rekening met de normen, eisen en achterliggende stabiliteit, zodat het esthetische en praktische aspect onmiddellijk op elkaar zijn afgestemd. We verkopen geen luchtkastelen, maar de realiteit.

DUURZAAMHEID
EN MILIEU

BREEAM staat voor British Research Establishment Environmental Building Assessment Method. Het is een Brits duurzaamheidslabel met een holistische visie. Als BREEAM Accredited Professional kunnen wij ervoor zorgen dat uw gebouw voldoet aan deze voorschriften. Samen met de omgevingsvergunning kunnen we van bij het begin de duurzaamheid en ecologische impact van uw gebouw optimaliseren.

stabiliteit

Structuur houdt gebouwen rechtop. We verzorgen zowel detailonderzoeken als globale stabiliteitsberekeningen, zonder beperking op bouwwijze of structuur. Onze berekeningen worden onmiddellijk geoptimaliseerd in 3D, waardoor we een overzichtelijk geheel creëren.

speciale technieken

Gebouwen moeten werken. Daar zorgen we voor door speciale technieken - HVAC, sanitair en stroomvoorzieningen – op een goede manier te integreren. We onderzoeken de opties in conceptnota’s, en stellen voor wat past bij uw noden en budget.

advies voor
bedrijfsvastgoed

Uw organisatie groeit, evolueert, en barst bijna uit haar voegen: hoe beïnvloedt dit uw gebouw? Wij helpen u hier graag mee. We analyseren uw situatie en bedrijfssite, zodat u weet waar u staat en wat de mogelijkheden zijn. We helpen u een goeie keuze te maken, zodat u opnieuw kan groeien.

akoestiek

Akoestiek heeft een grote impact op het gebruikscomfort. Daarom houden we hier rekening mee in ons concept. Door simulaties en eventueel in situ metingen stemmen we onder meer gebouwdensiteit en de technische installaties goed op elkaar af, zodat u rustig verder kan werken. 

project management

We verlichten graag uw bouwstress en delen onze expertise met u vanaf het begin. Dus schrijven we de aanbestedingen uit, onderhandelen we met de verschillende partners, en nemen we de werfcoördinatie voor onze rekening. U hebt steeds zelf de controle over budget, tijd en kwaliteit, zonder extra zorgen.

We fuse disciplines

Wij verzekeren een vlot en aangenaam proces door directe en naadloze communicatie tussen u en alle betrokken disciplines tijdens alle fasen van uw project. Daartoe implementeert TIDES het gerenommeerde BIM-systeem (Building Information Management), een 3D-modelleringstool dat tijdens ontwerp en constructie verheldert waardoor conflicten worden vermeden en u tijd en geld bespaart.

We are FUSION

Traditionele benaderingen van architectuur richten zich sterk op een gebouw als louter een constructie. FUSION staat voor buiten de lijntjes kleuren met niet alleen een verticale integratie van architectuur, techniek en interieur design, maar ook een combinatie van cultuur, technologie, stijl en vorm.

Bij TIDES bekijken we bouwconstructies vanuit een breder perspectief, waarbij we rekening houden met stadsplanning, landschap, personal branding, balans tussen werk en privé, duurzaamheid,… Ons doel is om unieke oplossingen in de bouwomgeving te creëren die de kwaliteit van werken en leven verhogen.

Elk project is bovendien het resultaat van de samenwerking tussen alle betrokken stakeholders - het volgende niveau van FUSION. Dit breder partnerschap van verschillende disciplines en een verscheidenheid aan klanten, leidt tot meergelaagde, duurzame constructies. Procesdenken en projectmanagement brengen ons ten slotte automatisch naar domeinen zoals Artificial Intelligence (AI) en Facility Management.

You win

EVERYTHING CONSIDERED FROM THE START

We gebruiken BIM vanaf het begin van uw project, waardoor we onze expertise over meerdere disciplines heen kunnen inzetten. Hierdoor kunnen we tijdens zowel ontwerp en constructie conflicten voorzien en vermijden.

TIME & COST EFFICIENT

Door TIDES’ gebruik van BIM nemen we veel van de belangrijkste struikelblokken al bij het vertalen van uw concept naar een daadwerkelijk ontwerp onder de loep. Dit vermindert de tijd en kosten in deze fase, waardoor er meer tijd overblijft in de aanbestedingsfase. Bovendien zorgt BIM ervoor dat uw projecten zelden worden opgehouden of opnieuw in de ontwerpfase moeten komen, waardoor uw totale kosten binnen het budget blijven en u een bouwoplossing krijgt die volledig voldoet aan de lokale wetgeving.

REALTIME MATERIAL TESTING FOR A SMOOTH TENDERING PROCESS

BIM creëert een volledig functioneel 3D-model waarmee we met nauwkeurige technische gegevens verschillende materialen kunnen uitproberen. Dit geeft ons de mogelijkheid extra kostenbesparingen te realiseren zonder kwaliteitsverlies. Het zorgt er ook voor dat de bouw- en milieunormen worden nageleefd. Bovendien verzekert dit ook een vlotter en makkelijker aanbestedingsproces. Ten slotte draagt dit nauwkeurig berekenen van de hoeveelheid benodigde materialen alsook het efficiënt beheren van leveringstermijnen ook bij tot significante besparingen. 

TIDES historiek

TIDES combineert TIDES Architecture bv als TIDES Engineering bv, beide olv Maarten Tavernier en is ontstaan om een geïntegreerde totaaloplossing te bieden voor kantoor- en industriebouwprojecten. Vandaag telt team TIDES 15 collega’s, versterkt met vertrouwde consultants. Flexibele aanpak is belangrijk.

Na zijn opleidingen ir. architect (UG) en ir. bouwkunde (UCL) heeft Maarten ook 2 jaar ervaring bij een industriebouwer. Uiteindelijk is het multidisciplinair architectenbureau gestart in Kortrijk en sinds enkele jaren ook in Gent. Maarten's opleiding postgraduaat in de Vastgoedkunde (KUL) draagt bij tot de bewustwording van bedrijfsvastgoed, risicobeheersing en kostprijscalculatie in onze dagelijkse werking.

Het ultieme doel van TIDES is de zorg voor het complexe vergunningstraject op zich te nemen en een goede balans te bewaren tussen planning, budget en kwaliteit tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces.