Our process saves you time and money with no loss in quality | ,

We are multidisciplinary

TIDES biedt u een one-stop solution van design tot constructie inclusief ecologie en vergunningen met nauwlettend beheer van ontwerp, budget, tijd en kwaliteit. Dit is mogelijk door ons belangrijkste kapitaal: een gepassioneerd multidisciplinair design team met een gezonde mix van kennis en ervaring.
TIDES’ gecombineerd solide team van architecten, ingenieurs, masterplanners en tekenaars maakt deze geïntegreerde aanpak, waarbij duurzaamheid en een vlot proces prioriteit zijn, mogelijk.

Onze full-service aanpak biedt u architectuur- en ingenieur-oplossingen op maat. Dit betekent een gecombineerd team van architecten, ingenieurs, masterplanners en tekenaars die zorgen voor directe en naadloze communicatie tijdens alle fasen van uw project. Ons gerenommeerde BIM-systeem (Building Information Management), een 3D-modelleringstool, verheldert tijdens ontwerp en constructie waardoor conflicten worden vermeden en u tijd en geld bespaart.

We fuse disciplines

Wij verzekeren een vlot en aangenaam proces door directe en naadloze communicatie tussen u en alle betrokken disciplines tijdens alle fasen van uw project. Daartoe implementeert TIDES het gerenommeerde BIM-systeem (Building Information Management), een 3D-modelleringstool dat tijdens ontwerp en constructie verheldert waardoor conflicten worden vermeden en u tijd en geld bespaart.

More than designing - we create

We are FUSION

Traditionele benaderingen van architectuur richten zich sterk op een gebouw als louter een constructie. FUSION staat voor buiten de lijntjes kleuren met niet alleen een verticale integratie van architectuur, techniek en interieur design, maar ook een combinatie van cultuur, technologie, stijl en vorm.

Bij TIDES bekijken we bouwconstructies vanuit een breder perspectief, waarbij we rekening houden met stadsplanning, landschap, personal branding, balans tussen werk en privé, duurzaamheid,… Ons doel is om unieke oplossingen in de bouwomgeving te creëren die de kwaliteit van werken en leven verhogen.

Elk project is bovendien het resultaat van de samenwerking tussen alle betrokken stakeholders – het volgende niveau van FUSION. Dit breder partnerschap van verschillende disciplines en een verscheidenheid aan klanten, leidt tot meergelaagde, duurzame constructies. Procesdenken en projectmanagement brengen ons ten slotte automatisch naar domeinen zoals Artificial Intelligence (AI) en Facility Management.

YOU WIN

EVERYTHING CONSIDERED FROM THE START

We gebruiken BIM vanaf het begin van uw project, waardoor we onze expertise over meerdere disciplines heen kunnen inzetten. Hierdoor kunnen we tijdens zowel ontwerp en constructie conflicten voorzien en vermijden.

TIME & COST EFFICIENT

Door TIDES’ gebruik van BIM nemen we veel van de belangrijkste struikelblokken al bij het vertalen van uw concept naar een daadwerkelijk ontwerp onder de loep. Dit vermindert de tijd en kosten in deze fase, waardoor er meer tijd overblijft in de aanbestedingsfase. Bovendien zorgt BIM ervoor dat uw projecten zelden worden opgehouden of opnieuw in de ontwerpfase moeten komen, waardoor uw totale kosten binnen het budget blijven en u een bouwoplossing krijgt die volledig voldoet aan de lokale wetgeving.

REALTIME MATERIAL TESTING FOR A SMOOTH TENDERING PROCESS

BIM creëert een volledig functioneel 3D-model waarmee we met nauwkeurige technische gegevens verschillende materialen kunnen uitproberen. Dit geeft ons de mogelijkheid extra kostenbesparingen te realiseren zonder kwaliteitsverlies. Het zorgt er ook voor dat de bouw- en milieunormen worden nageleefd. Bovendien verzekert dit ook een vlotter en makkelijker aanbestedingsproces. Ten slotte draagt dit nauwkeurig berekenen van de hoeveelheid benodigde materialen alsook het efficiënt beheren van leveringstermijnen ook bij tot significante besparingen.

TIDES historiek

TIDES combineert TIDES Architecture bv als TIDES Engineering bv, beide olv Maarten Tavernier en is ontstaan om een geïntegreerde totaaloplossing te bieden voor kantoor- en industriebouwprojecten. Vandaag telt team TIDES 15 collega’s, versterkt met vertrouwde consultants. Flexibele aanpak is belangrijk.

Na zijn opleidingen ir. architect (UG) en ir. bouwkunde (UCL) heeft Maarten ook 2 jaar ervaring bij een industriebouwer. Uiteindelijk is het multidisciplinair architectenbureau gestart in Kortrijk en sinds enkele jaren ook in Gent. Maarten’s opleiding postgraduaat in de Vastgoedkunde (KUL) draagt bij tot de bewustwording van bedrijfsvastgoed, risicobeheersing en kostprijscalculatie in onze dagelijkse werking.

Het ultieme doel van TIDES is de zorg voor het complexe vergunningstraject op zich te nemen en een goede balans te bewaren tussen planning, budget en kwaliteit tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces.