Altrad Balliauw Stellingbouwbedrijf in Verrebroek

Nieuwe uitvalsbasis

Een service op maat van elke klant. Daar streeft Altrad Balliauw naar. Met vestigingen in België en Nederland levert het stellingbouwbedrijf zowel aan industriële partners als aan bedrijven. Dankzij de snelle groei van het bedrijf ging het op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis. TIDES nam de coördinatie en uitwerking van het project op zich. Het resultaat: een nieuw kantoorgebouw in Verrebroek nabij Beveren met burelen, een magazijn en een atelier.

Opvallend geheel

Voor de start van de werken werden de verschillende diensten van Altrad Balliauw grondig geanalyseerd. Alle bedrijfsprocessen, zoals stellingbouw en isolatie, werden in kaart gebracht. Zo hielden we rekening met de sterke service die Altrad Balliauw wil aanbieden. Onder andere door een ontmoetingsplaats voor klanten te creëren. In de overloop van kantoor en magazijn is de inkomhal voorzien voor arbeiders en bedienden. De hoekige structuur van het gebouw in combinatie met een fijne afwerking van de gevel zorgt voor een opvallend geheel.

Handige buffer

Het nieuwe magazijn heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en bestaat uit meerdere niveaus.. De opbergplaats aan de achterzijde van het atelier is praktisch: dankzij de plaatsing vormt het een handige buffer tussen de personenwagens en de zwaardere vrachtwagens. Zo verloopt de workflow vlot en vindt het materiaal snel zijn weg naar de verschillende werven.

In het atelier, gebouwd in betonstructuur, worden onderdelen op maat gemaakt en voorbereid voor montage op de werf. De keuze voor een langgerekte hal was logisch. Zo ontstaat een maximale lichtinval voor een aangename en efficiënte werkomgeving. Om de stockageruimte optimaal te gebruiken werd gekozen voor mezzanines: tussenverdiepingen in het atelier.

LOCATIE

Verrebroek

BOUWHEER

Altrad Balliauw stellingbouw nv

ROL TIDES

Architectuur, Stabiliteit, Speciale Technieken, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2013-2021

STATUS

Aanbesteed – niet uitgevoerd