BIS ROB Montagebedrijf NV

FOCUS OP DE HAVEN

Bilfinger ROB is aannemer in de piping-industrie. Hun focus ligt op de haven van Antwerpen. Net daarom was er vraag naar een nieuwe bedrijfssite: om de havenactiviteiten nog uit te bouwen. Op amper twee minuten rijden van hun vroegere site vond het bedrijf een nieuw perceel langs de linkeroever van de Schelde. Tides analyseerde de werking van het montagebedrijf, bracht alle noden in kaart en zocht naar een optimaal ruimtegebruik voor de nieuwe site. Daarbij hielden we meteen rekening met een optimale organisatie van de bestaande bedrijfsprocessen.

EFFICIËNTE INPLANTING

Het nieuwe hoofdkantoor biedt plaats voor alle faciliteiten van twee afdelingen: Bilfinger Industrial Services en Bilfinger ROB. Zo is het atelier, goed voor 1.728 vierkante meter, perfect georganiseerd in de workflow. Het ruwe materiaal komt vooraan binnen, volgt het productieproces en eindigt achteraan als afgewerkt product. Het magazijn (881 vierkante meter) ondersteunt zowel de organisatie op de werven als in het atelier. Ook hier is de inplanting afgestemd op een vlotte bedrijfsvoering. In het gebouw kruisen verschillende flows elkaar waardoor een maximale efficiëntie mogelijk is. Ook voor het personeel zijn alle voorzieningen aanwezig.

BUITENZONES

De omgeving bestaat uit verschillende zones. Zo zijn er in totaal 160 parkeerplaatsen voor kantoorpersoneel en bezoekers, arbeiders en werfvoertuigen, aparte toegangen voor leveranciers richting magazijn en atelier, laad- en loszones achteraan en afgebakende ruimtes voor buitenstockage. Achteraan geniet het terrein van een groenzone met mogelijkheid om uit te breiden. Aangelegde wadi’s doen dienst als buffer voor regenwater.

LOCATIE

Zwijndrecht

BOUWHEER

BIS ROB Montagebedrijf nv

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Speciale Technieken Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2011-2013

STATUS

Opgeleverd