Geluidsmuur langs keverbaan in Bellewaerde

Het betreft het bouwen van een geluidsscherm aan een bestaande attractie, gekend als “Keverbaan”. In het kader van de milieuvergunning van Bellewaerdepark, wordt er geëist dat het geluid dat geproduceerd wordt door de attractie “Keverbaan” beperkt wordt. Het geluid wordt veroorzaakt door twee factoren, enerzijds de werking van de attractie, zijnde motoren, het rollend materieel op de rails, .., anderzijds het lawaai gemaakt door de gasten die hun appreciatie laten horen.

Bellewaeredepark zelf neemt dit ter harte en heeft hiervoor de firma Sonorcontrol, een gereputeerd studiebureau gespecialiseerd in geluid, onder de arm genomen, en streeft naar een geluidsniveau voor de omwonenden volgens de opgelegde normering. Hiervoor werden diverse studies opgemaakt. Het resultaat is dat er een wand geconstrueerd moet worden over de hele lengte van de attractie naar de buitenzijde van het park. Deze constructie zal deels 6m, deels 7.5m en deels 8.5m hoog zijn om de omwegen die het geluid kan maken op te vangen.

De wand wordt opgebouwd uit akoestisch absorberend materiaal, die aan de binnenzijde bekleed wordt met horizontale houten latjes. Aan de buitenzijde, de dienstzijde staat de constructie.

LOCATIE

Bellewaerde, Zonnebeke

BOUWHEER

Belpark NV

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2014

STATUS

Opgeleverd