Luxfly Indoor Skydive

VERSCHILLENDE RUIMTES

In Aarlen wordt een nieuwe indoor skydive gebouwd, waarvoor TIDES de stabiliteit zal verzorgen. Het gebouw komt ter hoogte van bedrijvenpark Sterpenich, langs de E411. In het gebouw worden de skydivetunnel, een restaurant met eetruimte, een eventruimte, een shop, een klein museum over skydiven, enkele werkplaatsen en een inkomhal voorzien.

Luxfly is een organisatie die gepassioneerd is door skydiven. Met dit project willen ze deze ervaring met iedereen delen.

BIM

Dit is een van de eerste projecten waarbij de BIM-mindset vanaf het begin werd geïntegreerd. Ook bij projecten waar we minder zelf in handen hebben proberen we te streven naar optimaliseren van de workflow. Niet elk project verloopt BIM-gewijs op de best mogelijke manier. We proberen de correcte vragen te stellen en zoeken mogelijkheden om efficiënt te werken.

Nadat dit project oorspronkelijk berekend werd als betonstructuur wenste de bouwheer een alternatief in staal. TIDES rekent enerzijds de staalstructuur van de bovenbouw, anderzijds de betonstructuur (voornamelijk kelder en funderingen). Tussen de primaire partners (TIDES, hoofdaannemer, machinebouwer en bouwheer) worden 3D-modellen uitgewisseld waar mogelijk, zodat alle partijen steeds met de meest accurate informatie verder kunnen.

De primaire draagstructuur bestaat uit staal, met daarbij enkele dragende delen uit beton (zoals de funderingen, en de bovengrondse vloeren).
Tussen de drie primaire partners – TIDES als stabiliteitsingenieur, de hoofdaannemer en de machinebouwer – werden 3D-modellen uitgewisseld van SCIA, Tekla, AutoCAD en BuildSoft Diamonds, zodat alle partijen met dezelfde krachten en berekeningen werkten.

LOCATIE

Aarlen

BOUWHEER

Luxfly

ROL TIDES

Stabiliteit

UITVOERINGSJAAR

2019

STATUS

Opgeleverd