VDB-DS in Ninove

Doorn-Noord

Van Den Brouck-De Sutter in Ninove, Oost-Vlaanderen staat al vele jaren in voor de verwerking en recyclage van afval. Van Den Brouck-De Sutter verzorgt de afhaling van allerlei afval en schroot, zowel ferro als non-ferrometalen, zoals de oude metalen, autowrakken, hout afval, zink, rood en geel koper, lood, kabels zoals elektrische loodkabels, oud ijzer en oude elektrische apparaten. Van Den Brouck-De Sutter specialiseert zich in de aankoop en verkoop van ferro en non-ferro metalen en is erkend voor het professioneel ontmantelen van autowrakken. Het nieuwe gebouw van de groothandel in ijzer en staalschroot is gepland op het nieuwe bedrijventerrein Doorn-Noord te Ninove.

Het terrein is gelegen in het PRUP en is gekend als Doorn Noord. De ontwikkeling is in handen van SOLVA. Het voorstel is conform de voorschriften van het PRUP en is verder afgetoetst aan de richtlijnen van het Groenbeheerplan, met name de inrichting van de parkeerstrip. Het ontwerp is opgebouwd rondom twee duidelijke circulatieassen, voor particuliere klanten aan de ene kant van het gebouw en zwaar verkeer aan de andere kant van het gebouw. Door deze twee circulatieassen van elkaar te scheiden kunnen ze volledig onafhankelijk van elkaar fungeren en hebben ze ook aparte parkeerplaatsen. Deze twee assen zijn zichtbaar vanaf het kantoor aan de weegbrug voor auto’s.

Uitstraling

Het terrein wordt omgeven door een groene buffer van 5m, zowel hoog- als laagstammige vegetatie. Het project heeft een industriële uitstraling met een paar speelse elementen. Zowel de particuliere toegang als de toegang van zwaar verkeer zijn voorzien van een weegbrug, slagbomen met poorten en camera’s. Een luifel overdekt de twee circulatieassen en is de eyecatcher van het ontwerp. De container zone bevindt zich niet onder de luifel, hier bestaat de vloerafwerking dan ook uit vloeistofdichte beton.

LOCATIE

Ninove

BOUWHEER

Van Den Brouck-De Sutter

ROL TIDES

Architectuur, Stabiliteit, Speciale Technieken, Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2021

STATUS

Opgeleverd