Vloeistofdichte betonvloeren voor Astra Immo

Ahlers NV en Wijngaard Natie hebben op 18 januari 2019 een intentiebrief getekend over de verkoop van de firma Astra Immo nv, die onder meer eigenaar is van een gevarengoedmagazijn te Evergem (Gent). Ahlers heeft einde 2018 beslist zich in België uit de activiteit ‘chemical warehousing’ terug te trekken en deze firma te koop te stellen. Wijngaard Natie wenst door deze overname haar aanwezigheid in deze branche verder uit te bouwen.
Van zodra een definitieve overeenkomst tot stand is gekomen, zullen beide partijen verder communiceren. Het is de bedoeling de gesprekken af te ronden tijdens het eerste kwartaal 2019.

Met de verwerving van de site in Evergem zal Wijngaard Natie beschikken over een bijkomend magazijnencomplex met Seveso – hoge drempel erkenning. Samen met het bestaande ECO Center in Kallo zal Wijngaard Natie haar marktpositie in de opslag en behandeling van gevarengoederen aanzienlijk uitbreiden.

Bij een magazijnencomplex werd er beslist om de huidige betonvloer, die in slechte staat was bij de aankoop van het gebouw, te vervangen door een nieuwe, volledig voegloze, vloeistofdichte betonvloer aan te leggen, om opslag te kunnen bieden aan gevaarlijke en chemische risico-producten.

De uitbraak en aanleg van de vloeren wordt in sneltempo afgewerkt, zodat de impact op de lopende operaties beperkt blijft. De eerste fase, goed voor +/- 1/2e van het totale oppervlak, werd in minder dan 6 weken tijd voltooid!

LOCATIE

Evergem

BOUWHEER
Astra Immo / Wijngaard Natie
ROL TIDES

Stabiliteit, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2019

STATUS

Opgeleverd