Dawson Dual in Bellewaerde

Het betreft het bouwen van een Alpinecoaster in Bellewaerde. Dit is een coaster waar de personen in individuele sledekarretjes zitten en zo het parcours, de track, naar beneden gaan tussen de kruinen van de bomen. Dit is een actie-event gelegen in de zone Canada en zal ontsloten worden tussen de Piratenboot en de Big Chute.

Om het instappunt te bereiken gaan de bezoekers een helling op die, naarmate men stijgt, tussen de kruinen van de bomen slingert. De helling wordt in het midden opgesplitst zodat er een zone is voor doorgaand verkeer en een andere strook voor terugkerende mensen, vluchtgang of anders-validen. De anders-validen kunnen ook via een lift het vertrekpunt bereiken. Eens het hoogste punt bereikt kan de bezoeker afdalen met een slede en tegen een andere bezoeker naar beneden racen. Ook tijdens het afdalen ligt de nadruk op het groen en de natuurbeleving.

Alles vindt plaats in de openlucht. Er worden wel enkele technische gebouwen toegevoegd, zijnde een afdak voor machines te beschutten, een technisch en stapellokaal en een lokaal om rugzakken van bezoekers te stapelen t.h.v. de inkom. Verder zijn sommige zones overdekt zoals het instap- en uitstapgedeelte.

De attractie is besteld bij internationale gerenommeerde fabrikanten in de attractiebouwwereld. Alle veiligheidsvoorschriften zijn in acht genomen en alles werd opgevolgd door een keuringsorganisatie.

Het toevoegen van deze nieuw attractie past volledig binnen de activiteiten van het recreatiepark Bellewaerde. Het Bellewaerdepark heeft een nationale en internationale uitstraling en wenst dit te bevestigen en hier verder aan te werken in Ieper.
Locatie
Bellewaerde, Ieper
BOUWHEER
Belpark nv
ROL TIDES
Architect, Stabiliteit, Projectmanagement
UITVOERINGSJAAR
2017
Status
Opgeleverd