Kantoor- en atelierruimtes Van Cronenburg

Van Cronenburg zet de metaalambacht opnieuw op de kaart door het maken van hoogwaardige detailonderdelen van bijvoorbeeld sloten en klinken. Hun groei, vooral in de V.S., leidde tot de zoektocht naar een nieuwe locatie om deze groei verder te zetten. SOGent bood op dat moment een voormalig brownfield aan, bestemd voor ambachtelijke activiteiten. 

Het nieuwe gebouw, langs de Wiedauwkaai in Gent, omvat zowel kantoren als een atelier voor ambachtelijke vervaardiging en opslagruimte. Het project werd daarvoor opgesplitst in twee delen: een loodsgebouw waar het atelier en de opslagruimte in ondergebracht zijn, en een aparte vleugel met de kantoren. Hier zal de inkomhal het centrale punt vormen, samen met de showroom op de tweede verdieping. 
Bij het project hoort ook een conciërgewoning. 

Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerking tussen Bob McMaster (Architectuur, Interieur) en TIDES (Stabiliteit, Speciale Technieken & Project Management).

https://www.vancronenburg.be/






Locatie

Wiedauwkaai, Gent

BOUWHEER

Van Cronenburg architectural hardware bvba

ROL TIDES

Stabiliteit, Speciale technieken, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2018-2019

Status

Opgeleverd