TIDES ZOEKT EEN BIM ARCHITECT / INGENIEUR (KANTOOR GENT)

WHO ARE WE?

We create smart spaces. From design to construction.

TIDES is een multidisciplinair ingenieurs- en architectenbureau met als disciplines in-house architectuur, stabiliteit, speciale technieken en project management. Onze specialisatie is de typologie van kantoor- en industriegebouwen zowel in de private als openbare sector. We werken vanuit onze kantoren in Kortrijk en Gent.

“We delight the customer!” Ons team van collega’s biedt enerzijds onze klant een geïntegreerde aanpak en beheert anderzijds ontwerp, budget, tijd en kwaliteit. Hierbij staan duurzaamheid en een vlot proces op de eerste plaats.

WHO ARE YOU?

Uw focus.

● Als onze nieuwe BIM-collega ligt jouw focus op het creëren en het modelleren van kantoor- en industriegebouwen;
● Je houdt contact met de bouwheer, producent, aannemer en officiële instanties omtrent jouw project;
● Je bent mede verantwoordelijk voor het architectuurdossier in zijn verschillende fasen: ontwerp, omgevingsvergunning, aanbesteding, uitvoering;
● BIM is een attitude en via jouw tools REVIT, Tekla Structures, DDS CAD (3D), GEO-IT Tools en MS Office creëren we samen;
● Wij streven naar duurzame gebouwen en integreren structuren en technieken mee in het architectuurverhaal. Soms een plan of een render, soms exporteren naar game-engines voor films etc.
● Je helpt mee in het day-by-day ontwikkelen van onze BIM-tools en helpt anderen om mee te surfen met deze flow, samen met onze BIM collega’s. Onze ambities zijn reeds aanwezig om ze nu te realiseren.
● Daarnaast kan je jouw projecten opvolgen door werfbezoeken of samen met de projectmanager de uitvoering te sturen;
● Kruisbestuiving en teamwerk zijn enorm belangrijk binnen TIDES: je werkt nauw samen met jouw collega’s.

Uw DNA.

● Je bent een architect of Ingenieur Bouwkunde met een baggage BIM of gelijkwaardig;
● Interesse in het multidisciplinaire.
● Normen & bouwstandaarden zijn je niet vreemd;
● Kennis van Tekla en REVIT of bereidheid om op korte termijn bij te scholen.
● Interesse in het aanleren van verschillende softwarepakketten (Navisworks, Grasshopper, Dynamo, Enscape,…)
● Een project doe je niet alleen: je houdt ervan om in team samen te werken en kritisch na te denken;
● ‘Out of the box, but feasible’.
● Interesse in de digitalisering van de bouwsector: TIDES helpen groeien op vlak van BIM.

WHY WORK WITH US?

Wij groeien. Je komt terecht in een ambitieus bedrijf met een open en vlakke structuur. We zoeken vooral collega’s die goed in ons team passen. We zijn een veelzijdige groep van dynamische, gepassioneerde ingenieurs en architecten met elk onze specifieke talenten. Samen vormen we een geolied, multidisciplinair team. Samen sterk of Together Everyone Achieves More.

Naast projecten van de typologie kantoor- en industriebouw werken we ook aan meer avontuurlijke wensen van onze klanten zoals een restaurant, watercoaster of een skydive-tunnel… Dit houdt ons fris. Die avontuurlijke waarde keert niet enkel terug in onze projecten, maar ook in onze interesses, in onze team buildings …

Onze honger om onze processen te optimaliseren is groot. KAIZEN , veranderen naar beter, is onze drive. Dit kan enerzijds door samen te werken en te leren van elkaars ervaringen en kennis. Anderzijds verdiepen we ons graag in nieuwe uitdagingen, nieuwe methodes of nieuwe software skills. BIM is reeds jaren heel belangrijk in onze bouwprocessen: het overzicht behouden en efficiënter werken. Momenteel verdiepen we ons in de wereld van XR waarbij we de bouwheer door middel van beleving een concreet beeld kunnen geven van onze plannen.

Wij dragen de work-life balance hoog in ons vaandel. In principe werken we van 8u30 tot 17u. Over de middag lunchen we graag samen, als het even kan, liefst buiten. Komt het voor u beter uit om wat vroeger of later te starten waardoor u verkeersproblemen kan vermijden, dat kan. Werkt u liever een aantal uurtjes van thuis uit, dat kan. Wederzijdse flexibiliteit en respect zijn essentieel in ons team.

INTERESSE?

Of wens je bijkomende informatie?
Wil je ons vrijblijvend ontmoeten?

Contacteer ons op het nummer +32 472 63 41 19
of via mail HR@tides.be