Uitbreiding kantoor Alco Bio Fuel

Alco Bio Fuel is een belangrijke, Belgische bioraffinaderij, en vormt zo een cruciale schakel in de verwerking van graan in bio-ethanol, eiwitrijke dierenvoedders DDGS, elektriciteit, vloeibare CO2 en verschillende bijproducten zoals maïsolie. Het bedrijf is gevestigd in het bedrijventerrein rond de haven van Gent.

De oppervlakte van het bestaande administratieve kantoor bedroeg 705,20m² en kampte met een tekort aan capaciteit. Alco Bio Fuel wenste daarom haar kantoor uit te breiden. Dit deden ze door een travee extra aan het bestaande kantoor toe te voegen. Het extra travee werd tegen het bestaande kantoor aangebouwd, en zorgde voor een verhoging van 203,80 m² ten opzichte van de bestaande kantooroppervlakte.

Op de gelijkvloerse verdieping werd er een directeurskantoor en een uitbreiding van de kleed- en doucheruimte voorzien. Door de uitbreiding ontstond ook een overdekte buitenruimte onder de eerste verdieping, grenzend aan het directeurskantoor. Vanaf deze overdekte ruimte kan men het gebouw betreden via een nieuwe toegang.
Op de eerste verdieping werden er twee extra kantoorruimtes verwezenlijkt met een vergaderzaal en bergruimte. Een nieuwe interne trap verbindt de gelijkvloerse verdieping met de eerste verdieping.

Zowel de nulpas als de hoogte van de dakrand van het bestaande kantoor werden aangehouden in het nieuwe ontwerp. Aangezien de uitbreiding ook afgewerkt is in dezelfde materialen als het bestaande kantoor, namelijk donkergrijze gevelpanelen en donker buitenschrijnwerk, gaan het bestaande en het nieuwe gedeelte naadloos in elkaar over.

Rondom het kantoor werden 22 nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd in de zone langs de achtergevel.

De afwatering van deze nieuwe asfaltweg en parkeerplaatsen wordt opgevangen in de interne riolering en geleid naar de interne waterzuivering alvorens geloosd in de daarvoor voorziene waterbekkens.

LOCATIE

Gent

BOUWHEER

Alco Bio Fuel nv

ROL TIDES

Architectuur, Stabiliteit, Speciale Technieken, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2018

STATUS

Opgeleverd