Brigadegebouw d’Aertrycke van de groendienst West-Vlaanderen

RENOVATIE VOOR GROENE JONGENS

Het brigadegebouw van domein d’Aertrycke is een van de uitvalsbasissen van de West-Vlaamse provinciale groendienst. Van hieruit zorgen ze voor een keurig onderhoud van het groene domein zelf én van de fietsroute langs de oude spoorwegbedding tussen Torhout en Oostende. Maar het gebouw was toe aan een opfrisbeurt

NIEUWE NORMEN

Het buitenschrijnwerk was net als de beglazing gedateerd en voldeed niet meer aan de isolatienormen. Bovendien was er extra ruimte nodig: sanitaire voorzieningen en eetruimte voor twaalf personeelsleden. Voor de tien mannen en twee vrouwen maakte Tides werk van toiletten, douches, wasruimtes en kleedkamers met lockers. Geheel volgens de huidige energienormen. Meteen werd ook een nieuwe verwarmde werkruimte ontworpen voor het onderhoud van het materiaal van de groendienst.

MEZZANINE MET TECHNIEKEN

Voor de inplanting koos Tides voor de bestaande mezzanine. Het kantoor werd behouden met zicht op parking en hal, maar werd van binnenuit geïsoleerd. Ook de buitengevels werden nageïsoleerd voor een optimale combinatie tussen ecologie en economische realiteit. De nieuwe werkplaats kreeg achteraan voldoende ruimte. Tides-ingenieurs evalueerden, ontwierpen en coördineerden de werken voor nieuwe verwarming, verluchting, verlichting en data-netwerk.

LOCATIE

Torhout

BOUWHEER

Dienst Gebouwen, Provincie West-Vlaanderen

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Speciale Technieken Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2013-2015

STATUS

Opgeleverd