Uitbreiding fabriekshal Chevron

Chevron Belgium te Gent, heeft als activiteit lege vaten te vullen met oliën. Het betreft het uitbreiden van een bestaande fabriekshal met een 1282m². Op de uitbreiding-site staat er een luifel en een betonverharding die gesloopt worden.

In de bestaande fabriekshal bevinden zich alle menselijke activiteiten en faciliteiten van de productie. In de hal van de uitbreiding worden enerzijds automatisch lege vaten gestockeerd en anderzijds worden lege BICS gestockeerd via heftrucks. In principe wordt de huidige activiteit – stock, die nu plaatsvindt zowel onder de luifel als op de betonverharding – van regen & wind afgeschermd en beter georganiseerd.

In de uitbreiding wordt ook een intern laadplatform geplaatst met 4 poorten in de zuid-oostgevel. Dit zorgt voor een efficiëntere afhandeling van de goederen en organisatie. Aan de zuidwestgevel komt een luifel over de hele lengte van de gevel, zodat men droog kan laden en lossen t.h.v. de bestaande poort van het bestaande gebouw.

De buitencirculatie en verharding (1704 m²) wordt heraangelegd door zowel een betonverharding voor het laadplatform (nu verharding in steenslag) als vervolgens een loop rond de burelen. Deze loop wordt extra aangelegd want bij laden en lossen aan het laadplatform, zou de circulatie t.h.v. Interne Weg 10 gehypothekeerd worden. Op deze wijze is vlot verkeer mogelijk voor zowel de gebruikers als passanten.

LOCATIE

Gent

BOUWHEER

Chevron Belgium NV

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2014-2016

STATUS

Opgeleverd