Drukkerij Verstraete, Diksmuide

UP-TO-DATE

Een nieuwe locatie met een modern kantoorgebouw. Daar had drukkerij Verstraete Graphics nood aan. De oude drukkerij in Diksmuide had wat van zijn waarde verloren en was niet meer up-to-date. TIDES nam het project voor zijn rekening en stond in voor de architectuur, de nodige stabiliteit en de vereiste technieken.

OPTIMAAL RUIMTEGEBRUIK

De nieuwe drukkerij is opgetrokken in grijze geïsoleerde sandwichpanelen. Om binnenin extra vrije ruimte te creëren werd de structuur aan de buitenzijde van de wanden geplaatst. Op die manier ontstaat er binnen één vlakke doorlopende wand en is er een makkelijke opdeling van twee grote zones: een opslaggedeelte en een drukkerijgedeelte. Aan de voorkant van de nieuwbouw valt het nieuwe kantoorgebouw op door zijn zwarte kleur. Deze betonnen kubus is voorzien van grote raamopeningen. Een zeer bewuste keuze want zo ontstaat een grote lichtinval en een aangename werksfeer. De vlakke contouren van het kantoorgebouw zorgen voor een optimaal gebruik van de ruimte.

ÉÉN VLAKKE DOORLOPENDE WAND

De geïsoleerde sandwichpanelen zijn afgewerkt met een polyesterlak om de muren extra glans te geven en te beschermen tegen vocht. Het verlaagd plafond verbergt alle nodige technieken. Zo gebeuren de warmteregeling en de ventilatie computergestuurd. Tot slot maakt een parkeerruimte met plaats voor zeventien wagens de drukkerij extra toegankelijk voor klanten.

LOCATIE

Diksmuide

BOUWHEER

Verstraete Graphics

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Speciale Technieken, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2010-2013

STATUS

Opgeleverd