Vogelkooien in Bellewaerde

Het betreft het bouwen van vogelkooien voor het huisvesten van roofvogels. Bellewaerde heeft als dierenpark enkele roofvogels en wenst deze een performante en aangename huisvesting te geven. Deze nieuwe huisvesting beantwoordt aan alle geldende regelgevingen. Bellewaerde heeft geopteerd om deze vogels te huisvesten en ook te tonen aan het publiek in het natuurlijke kader van het bos aan de overzijde van Bellewaerde Vijver. Om deze zone te ontsluiten voor het publiek heeft Bellewaerde in het verleden een brug aangelegd. Ook dient deze brug voor het geven van roofvogelshows. Alle functies sluiten dus bij elkaar aan.

Om bij slecht weer toch de dieren te kunnen tentoonstellen wordt ook een overdekte zone gemaakt in een tentzeil. Bij de uitleg zullen een 50-tal personen kunnen plaatsnemen op afgezaagde boomstronken.

Om alles logistiek te ondersteunen, en voor interventies, werd een ontsluitingsweg aangelegd vanaf de achterzijde van het park. Deze is aangelegd in waterdoorlatend materiaal en is nodig voor het reguliere beheer. De dienstweg wordt aangelegd volgens het traject van een, door de tijd, ontstane natuurlijke bosweg, die ooit ontstaan is voor het kunnen onderhouden van het bos, deze was niet verhard, maar voor hulpdiensten tbv de bezoekers, is het wenselijk deze in verharding aan te leggen. Doordat het traject bestaande is, hoeven er geen bomen gerooid te worden.

LOCATIE

Bellewaerde, Zonnebeke

BOUWHEER

Belpark nv

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2014

STATUS

Opgeleverd