Staalharderij Ventec in Wevelgem

Het betreft het uitbreiden van een kantoor en een metaalharderij, na sloop van een woning, voor Ventec nv, op heden gevestigd op deze locatie. De firma wenst als dynamische onderneming verder te ontwikkelen en te groeien in Wevelgem. De huidige locatie moet daarom enkele transformaties ondergaan. De nieuwe uitbreidingen zullen er voor zorgen dat het bedrijf verder kan groeien.

De hal waar de stukken binnenkomen en buitengaan wordt een stuk vergroot. Ook komt hier een receptielokaal waar de logistiek administratief afgehandeld wordt. Bezoekers en klanten worden hier goed ontvangen. Een nieuwe sanitaire blok is ruim en voor de arbeiders, de bedienden en de klanten. Voor de poort wordt een ruime luifel voorzien zodat de logistiek droog plaatsvindt.

Het kantoorgebouw vergroot in oppervlakte. Enkele doordachte ingrepen zorgen ervoor dat alle leidinggevenden een eigen buro krijgen, de administratie een ruim lokaal en de gasten worden goed ontvangen. In de vrijgekomen ruimte in het bestaande gebouw kunnen de faciliteiten voor arbeiders en bedienden meer plaats krijgen en beter uitgerust worden.

Op heden staan alle tanks en equipment links achteraan de site. De levering van enkele van deze producten verloopt niet altijd vlot wegens de mindere bereikbaarheid van deze zone. Daarom worden enkele tanks, deze met de meeste leveringen en zwaarste transport, voor het gebouw voorzien. Deze tanks worden ingekaderd in een gaaswerk en komen deels ook onder de luifel. Zo wordt dit geïntegreerd in het beeld. Door meer plaats te voorzien voor tanks verhoogt de veiligheid.

De toegang tot het kantoorgebouw, voor mensen die een stuk komen ophalen aan de receptie, of voor gasten in het kantoorgebouw, zal na realisatie beide gebeuren langs de voorgevel. De toegang zal duidelijk zichtbaar zijn van straat.

Tussen huidige loods en straat staat nog een oude woning, vroeger bewoond door de uitbater, die gesloopt zal worden. Dit geeft de gelegenheid om de ontsluiting van de loods, manipulatie met grotere voertuigen en parkeerplaatsen beter te organiseren. Ook de bereikbaarheid van het voorste tankenpark zal vlot verlopen.

Voor het realiseren van de aanvraag worden ook enkele hoogstammige bomen gerooid. Het zijn bomen die nu deel uitmaken van de verwilderde tuin van de woning. Door het nieuwe project staan ze in of net naast de inrit. Andere bomen bevinden zich op de perceelsgrens, net tussen dit gebouw en het buurgebouw en worden preventief weggehaald voor doorgang brandweer, en veiligheid, ed.

Staalharderij Ventec is gespecialiseerd in de warmtebehandeling van staal en non-ferro producten. Sinds de oprichting in 1988, biedt Ventec een breed gamma industriële warmtebehandelingen aan, gaande van stukwerk tot grote series.

LOCATIE

Wevelgem

BOUWHEER

Ventec nv

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Technieken, Project Management

UITVOERINGSJAAR

2017-2018

STATUS

Opgeleverd