Renovatie en nieuwbouw van headquarters KMO-bedrijf

In dit project wil de bouwheer haar bestaand kantoorgebouw renoveren en uitbreiden met een nieuw kantoorgedeelte. Het is hun ambitie om een comfortabele campus met een flexibele werkomgeving te creëren, in een duurzame en architecturale setting. Kernwoorden bij dit project zijn: campusgevoel, flexibiliteit, Focus First, het brein, Biophilic Design en BREEAM.

Het gebouw in kruisvorm verbindt het bestaande gebouw met alle delen van het terrein, het bestaande gebouw, de parkeerplaats en de logistieke ruimtes.
Het ontwerp bestaat uit 4 verdiepingen, waarvan 3 bovengronds en 1 ondergronds. De ondergrondse verdieping ligt half onder het niveau van de grond buiten, en het gelijkvloers bevindt zich een halve verdieping daarboven.
In het nieuwe gebouw werd op het gelijkvloers een ruime inkom voorzien, enkele vergaderruimtes, een klein auditorium en kleedruimtes voor de arbeiders. Op de eerste verdieping werd voornamelijk kantoorruimte voorzien, met ook een refter.
Op de tweede verdieping werd een fitness ontworpen, en een hotelruimte. De ondergrondse verdieping is een parkeergarage.
Van op het gelijkvloers en de eerste verdieping is er een rechtstreekse verbinding voorzien van het nieuwe gebouw naar het bestaande volume.

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Projectmanagement i.s.m. Bollinger + Grohmann Ingenieure

UITVOERINGSJAAR

2017

STATUS

Voorontwerp