Huracan Coaster in Bellewaerde

Het betreft het bouwen van een nieuwe attractie, namelijk een indoor-coaster “God van de Mayas over de Natuurelementen” in een bestaand gebouw. Voormalig was de attractie “Los Piratas” in dit gebouw gevestigd.

De attractie is een coaster die grotendeels binnen in het gebouw rijdt. De coaster wordt wel omhoog getrokken op een lift die boven het gebouw en de torens uitkomt. Van hieruit zetten de wagentjes deels boven het plein hun weg verder, wat de beleveniswaarde in de trein en vanaf het plein verhoogt.

Verdergaand op de bestaande inkomshelling naar de attractie “Los Piratas” werd in het gebouw een gesloten bezoekerstunnel geconstrueerd, die de gasten naar en van het instapplatform begeleidt.

De bestaande evacuatiedeuren werden op bepaalde plaatsen in de hoogte aangepast zodat deze aansluiten op de bezoekersgangen. In de achtergevel werd een nieuwe poort bijgeplaatst.

De attractie werd besteld, uitgevoerd en gecontroleerd door internationale gerenommeerde fabrikanten in de attractiebouwwereld. Alle veiligheidsvoorschriften werden in acht genomen.

Het vernieuwen van de attractie naar een meer hedendaagse invulling past volledig binnen de activiteiten van het recreatiepark Bellewaerde. Het Bellewaerdepark heeft een nationale en internationale uitstraling en wenst dit te bevestigen en hier verder aan te werken in Zonnebeke.

LOCATIE

Bellewaerde, Zonnebeke

BOUWHEER

Belpark BV

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2014

STATUS

Opgeleverd