Leeuwenspot in Bellewaerde

Het betreft het bouwen van een constructie, bestaande uit een stalen frame ingevuld met metselwerk en glas. Deze constructie vormt de scheiding tussen de leeuwen aan de ene zijde van het glas en bezoekers aan de andere zijde. De constructie wordt opgetrokken naast de Bengal Express en in een zone waar zich restgroen bevond.

Door deze ingreep zal de bezoeker kunnen afwijken van een grote wandelader doorheen het attractiepark en zal hij de leeuw, de mascotte van het park, in levende lijve kunnen bewonderen van achter glas. Deze manier van tonen van de dieren heeft het voordeel dat er in het blikveld geen hinderende draadafsluitingen of prikkeldraad zichtbaar is. Ook wordt door het glas een jeep geplaatst zodat bezoekers vanuit de driverseat zich als het ware in het leeuwenpark begeven zoals op een echte safari.

Het glas wordt berekend om te voldoen aan de impact van de leeuwen en bovenaan de constructie wordt, boven het glas, prikkeldraad geplaatst zodat de leeuwen niet kunnen ontsnappen via deze infrastructuur.

De constructie wordt aan beide zijden, leeuwen en bezoekers, afgedecoreerd in de stijl en de geest van de Oosterse gebouwen zoals de hele zone van tijgers en leeuwen aangepakt is tot heden.

LOCATIE

Bellewaerde Ieper

BOUWHEER

Belpark nv

ROL TIDES

Architect, Stabiliteit, Projectmanagement

UITVOERINGSJAAR

2014

STATUS

Opgeleverd