TIDES presenteert op BIMtonic

Op  29 november 2018 presenteerde TIDES op een BIMtonic event over de wisselwerking tussen ingenieurs en architecten, en de meerwaarde van clashdetectie in een BIM-flow.

BIM, kort voor Building Information Modeling, is een manier van denken binnen de bouwsector. Het gaat om een proces waarin een project digitaal opgebouwd wordt als centrale databank waaruit alle informatie, gerelateerd aan het gebouw, gelinkt is. De presentatie focuste op de ervaring van TIDES met het BIM-verhaal, en de meerwaarde van de omschakeling naar deze werkwijze. Het BIM-principe centraliseert alle componenten (architectuurontwerp, stabiliteit, speciale technieken,…) van bij het begin.
Een van de voordelen hiervan is dat architecten en ingenieurs hun ontwerp onmiddellijk op elkaar kunnen afstemmen, wat zorgt voor een efficiëntere wisselwerking. Ook wordt onmiddellijk duidelijk waar er tegenstrijdigheden optreden, door middel van clashdetectie. Dat verlaagt het aantal onverwachte problemen op de werf later, waardoor dit vlotter verloopt. Aanpassingen in een project kosten minder tijd, omdat alles uit hetzelfde 3D-model komt – plannen, snedes, meetstaten, … . In de toekomst wil TIDES ook graag facility management verzorgen voor onze klanten. Daarvoor is een accuraat BIM-model een ideale verzameling van informatie.

Voor TIDES betekent de overstap naar BIM een grote meerwaarde. Door het gebruik van BIM anticipeert TIDES als dynamisch team met een drang naar innovatie op de toekomst. Graag meer weten? Contacteer ons gerust!